Calificari adecvate, locuri de munca stabile

Conventia Nationala a Fundatiilor pentru Tineret deruleaza, la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov, proiectul „Calificari adecvate, locuri de munca stabile” cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.3 – „Acces si participare la formare profesionala continua”.

 

Proiectul este implementat de Asociatia de Tineret pentru Invatamant si Stiinta SOLARIS (in calitate de beneficiar al finantarii nerambursabile), in parteneriat cu Conventia Nationala a Fundatiilor pentru Tineret si S.C. Omnia Exim SRL, in perioada mai 2014 – octombrie 2015 si isi asuma ca obiectiv director ameliorarea angajabilitatii fortei de munca prin (re)calificarea a 700 salariati din regiunile Sud-Muntenia si Bucuresti-Ilfov.

 

Obiectivul proiectului, de consolidare a capacitatii de integrare profesionala sustenabila a fortei de munca prin cresterea gradului de participare la programele de formare profesionala continua, destinate (re)calificarii si (prin) asigurarea conformitatii dintre competentele oferite si cererea de pe piata muncii, raspunde nevoii privind imbunatatire a competitivitatii agajatilor si angajatorilor deopotriva: productivitatea, adaptabilitatea agentilor economici sunt conditionate de nivelul de pregatire a fortei de munca; in acelasi timp, angajabilitatea salariatilor este influentata decisiv de capacitatea acestora de a raspunde cerintelor angajatorilor.

 

Obiectivele operationale, subsecvente celui general al proiectului se refera la dezvoltarea programelor de formare profesionala continua relevante pentru cererea/oferta de forta de munca si asigurarea accesului la si a calitatii acestora; vizeaza, de asemenea, promovarea beneficiilor FPC din perspectiva ocuparii si imbunatatirea angajabilitatii fortei de munca, prin implementarea masurilor integrate de orientare/consiliere si formare profesionala, destinate asigurarii nivelului adecvat (nevoii) de competente si corelarii dintre competentele oferite si cererea de pe piata muncii.

 

Conventia Nationala a Fundatiilor pentru Tineret va desfasura, in perioada aprilie 2015 – septembrie 2015, programul de FPC „lucrator in comert” – cod N.C. 5220.1.1, in vederea calificarii profesionale a 75 salariati ai caror angajator(i) isi desfasoara activitatea in regiunea Bucuresti-Ilfov. Angajatii vor participa in mod gratuit la programul de formare continua, a carui absolvire le va asigura certificarea profesionala pentru calificarea de nivel 1 „lucrator in comert” si la finalizarea caruia vor primi o subventie aferenta numarului de ore de instruire teoretica (120 dintr-un total de 360 ore de pregatire), in cuantum de 4 RON/ora.