ACTIV-ONGT
Proiectul „Instrumente de consolidare a dialogului structurat în politicile publice în domeniul tineretului – ACTIV-ONGT”, cod SIPOCA 277, cod MySMIS 111432, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 1 „Administrație publică și sistem judiciar eficiente”, Obiectivul specific 1.1. „Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP”
Atelier politici publice
Reprezentanţi ai organizaţiilor de şi pentru tineret şi ai autorităţilor publice au căutat
luni, 29 ianuarie, soluţii pentru îmbunătăţirea modului în care dialogul dintre tineri şi
decidenţi este realizat în vederea elaborării, implementării, monitorizării, evaluării şi revizuirii politicilor publice.
Discuţiile au avut loc în cadrul atelierului de validare a procedurii de implementare a dialogului structurat în politicile de tineret şi este parte din proiectul “Instrumente de consolidare a dialogului structurat în politicile publice în domeniul tineretului – ACTIVONGT”, cod SIPOCA 277, cod MySMIS 111432.
workshop acte normative
Convenția Națională a Fundațiilor pentru Tineret (CNFT), Asociația Civicus România și Consiliul Tineretului din România au organizat 25 și 26 iulie două workshopuri în cadrul proiectului „Instrumente de consolidare a dialogului structurat în politicile publice în domeniul tineretului – ACTIV- ONGT”. La ateliere au participat reprezentanți ai structurilor neguvernamentale de și pentru tineret și ai autorităților publice centrale cu atribuții relevante raportat la documentele menționate. Primul, Workshop de validare și promovare a instrumentelor independente de monitorizare, evaluare și implementare a Strategiei Naționale în domeniul Politicii de Tineret 2015-2020, a pus în discuție propunerile formulate în cadrul proiectului de metodologie de evaluare și plan de monitorizare a Strategiei, respectiv Planul de stimulare a participării civice a tinerilor.
Al doilea, Workshop pentru validarea propunerilor alternative la reglementările legale privind politicile în domeniul tineretului, a pus în discuție propunerile de politici publice alternative formulate în cadrul proiectului și care vizează îmbunătățirea Legii tinerilor nr. 350/2006, a legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, respectiv metodologia concursurilor de proiecte de tineret și studențești organizate de Ministerul Tineretului și Sportului.